Subsidieregelingen

Subsidieregeling BBL-opleidingen Bos en Natuur

Aan de slag in de agrarische of groene sector? Volg dan een BBL-opleiding. Met een BBL-opleiding kom je direct in dienst. Of misschien werk je al in de sector. Je volgt naast je werk nog een of twee dagen een opleiding. De opleiding volg je op niveau 2, 3 of 4. De duur hangt af van het niveau.

Subsidieregeling BBL-opleiding Bos en Natuur wordt per 1 september 2023 opgeheven

Omdat er overlap is tussen de BBL-regeling die vanuit het fonds Colland Arbeidsmarkt wordt gefinancierd en de subsidieregeling voor praktijkleren van RVO hebben sociale partners binnen Bos en Natuur de keuze gemaakt om per 1 september 2023 de BBL-regeling op te heffen voor nieuwe aanvragers . Het budget zal worden ingezet voor het subsidiëren van de cursusgroepenregeling. Degenen die al gebruik maken van de BBL-regeling kunnen hun studie onder de huidige voorwaarden afmaken. Het stopzetten van de regeling heeft geen nadelige consequenties voor deelnemen aan de BBL-opleiding.

Tot wanneer kun je declareren?

Inmiddels is het budget voor de BBL-regeling over 2023 bereikt. Er kunnen dus geen aanvragen meer worden gedaan. Voor het nieuwe schooljaar 2023-2024 is er geen subsidie meer mogelijk i.v.m. opheffing van de subsidieregeling BBL-opleiding.

Vragen?

Wij hopen je met dit bericht voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met de klantenservice via 088 – 008 45 50 of per email info@colland-administratie.nl

Aanvragen subsidie
Hoe kunnen werknemers zich met kennis van zaken voor het bedrijf inzetten? En gemotiveerd en gezond aan de slag blijven? Dat kan met een opleiding, cursus of training. Bekijk hier de mogelijkheden en maak gebruik van een aantrekkelijke subsidie. Meer informatie over de voorwaarden en vergoeding, lees je hieronder.
Vraag hier je subsidie aan!

Vergoeding

De vergoeding bedraagt in 2023 € 60,- per schooldag.

Voorwaarden

  • De subsidie is beschikbaar voor werknemers die een BBL-opleiding op niveau 2, 3 of 4 volgen.
  • Bij de aanvraag moet een volledig ingevulde en ondertekende BPVO (Beroepspraktijkvormingsovereenkomst) geüpload worden.
  • De aanvraag moet uiterlijk 31 december volgend op het einde van het schooljaar zijn ingediend.

Lees de volledige voorwaarden in de downloads hieronder.

Downloads

Vragen of hulp?

Voor inhoudelijk vragen over subsidieaanvraag of declaraties, klik hier voor onze hulppagina.