Subsidieregelingen

Subsidieregeling BBL-opleidingen Glastuinbouw

Aan de slag in de agrarische of groene sector? Volg dan een BBL-opleiding. Met een BBL-opleiding kom je direct in dienst. Of misschien werk je al in de sector. Je volgt naast je werk nog een of twee dagen een opleiding. De opleiding volg je op niveau 2, 3 of 4. De duur hangt af van het niveau.

Subsidieregeling BBL-opleiding Glastuinbouw is per 1 september 2023 opgeheven

Per 1 september 2023 is de BBL-subsidieregeling van Colland Arbeidsmarkt opgeheven. De reden hiervoor is dat de subsidieregeling praktijkleren van RVO financieel meer voordeel biedt en er nauwelijks gebruik werd gemaakt van de BBL-subsidieregeling via Colland Arbeidsmarkt. Sociale partners binnen de glastuinbouw hebben daarom de keuze gemaakt om het budget in te zetten voor het subsidiëren van HBO- en universitaire opleidingen en diverse cursussen.

Tot wanneer kunt u declareren?
U kunt de opleidingen die in het huidige schooljaar worden gevolgd nog tot het einde van dit jaar declareren. Dat is dus tot 31 december 2023. Voor het huidige schooljaar 2023-2024 is er geen subsidie meer mogelijk. Hiervoor verwijzen wij u graag door naar RVO.

Vragen?
Wij hopen u met dit bericht voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de klantenservice via 088 – 008 45 50 of per email info@colland-administratie.nl

Aanvragen subsidie
Hoe kunnen werknemers zich met kennis van zaken voor het bedrijf inzetten? En gemotiveerd en gezond aan de slag blijven? Dat kan met een opleiding, cursus of training. Bekijk hier de mogelijkheden en maak gebruik van een aantrekkelijke subsidie. Meer informatie over de voorwaarden en vergoeding, lees je hieronder.
Vraag hier je subsidie aan!

Vergoeding

De vergoeding bedraagt in 2023 € 30,- per schooldag met een maximum van € 1.000,- per schooljaar.

Voorwaarden

  • De subsidie is beschikbaar voor werknemers die een BBL-opleiding op niveau 2, 3 of 4 volgen.
  • Bij de aanvraag moet een volledig ingevulde en ondertekende BPVO (Beroepspraktijkvormingsovereenkomst) geüpload worden.
  • De aanvraag moet uiterlijk 31 december volgend op het einde van het schooljaar zijn ingediend.

Lees de volledige voorwaarden in de downloads hieronder.

Downloads

Vragen of hulp?

Voor inhoudelijk vragen over subsidieaanvraag of declaraties, klik hier voor onze hulppagina.