Mijn sector

Bedrijfsverzorging

“Onze bedrijfsverzorgers hebben de benodigde kwaliteiten en vaardigheden om bedrijven in alle agrarische sectoren te ondersteunen.”

In de Bedrijfsverzorging ondersteunen wij agrarische bedrijven met vakbekwame bedrijfsverzorging. Of u nu op vakantie gaat, ziek bent of tijdelijke ondersteuning nodig heeft, onze bedrijfsverzorgers zijn ervaren allround mensen. Sociale partners binnen de sector zijn CNV Vakmensen, FNV Agrarisch Groen en Werkgeversvereniging AB Nederland.

Subsidieregelingen Bedrijfsverzorging

Er zijn op dit moment geen regelingen binnen de sector Bedrijfsverzorging.

Nieuws over de sector bedrijfsverzorging

Bloembollengroothandel
13 juni 2023

Instroom van nieuwe medewerkers en het beter positioneren van onze sector

Op dit moment wordt druk gewerkt aan het ontwikkelen van het trainee­ ship voor een agrarische toekomst. Het traineeship moet laten zien wat de sector allemaal te bieden heeft. En moet zorgen voor een nieuwe instroom van medewerkers, op de korte en lange termijn. Wij vroegen projectleider Robert Veenstra van LTO Noord voor wie het traineeship bedoeld is en hoe het in zijn werk gaat.

Lees meer
Lees meer over Instroom van nieuwe medewerkers en het beter positioneren van onze sector
Bloembollengroothandel
28 november 2022

Colland Arbeidsmarktonderzoek 2022: stijging aantal werknemers in loondienst

Het Colland Arbeidsmarktonderzoek is een tweejaarlijks onderzoek dat in opdracht van het bestuur van Colland Arbeidsmarkt wordt uitgevoerd. Het onderzoek geeft een actueel beeld van de trends en ontwikkelingen in de agrarische en groene sectoren op het gebied van de arbeidsmarkt. Afgelopen jaar deden 5.600 bedrijven mee. Uit het onderzoek blijkt dat het aantal bedrijven in de sector is gegroeid, evenals het aantal werknemers in loondienst. Het ziekteverzuim is licht gedaald ten opzichte van 2019. Bovendien is het ruim lager dan het ziekteverzuim in de gehele Nederlandse arbeidsmarkt.

Lees meer
Lees meer over Colland Arbeidsmarktonderzoek 2022: stijging aantal werknemers in loondienst
Bedrijfsverzorging
13 juni 2022

De impact van Oekraïne op onze sectoren

De oorlog in Oekraïne heeft enorme gevolgen voor het land en haar inwoners. Ook in andere landen voelen mensen en bedrijven de impact hiervan. Nederlandse boeren en tuinders kijken in eerste instantie met veel zorg naar de gevolgen van de oorlog voor de inwoners van Oekraïne en de impact ervan op het land.

Lees meer
Lees meer over De impact van Oekraïne op onze sectoren