Social media campagne Groeien in je werk in de Dierhouderij gestart

Op donderdag 18 april is de social media campagne Groeien in je werk in de sector Dierhouderij gestart. Het doel van de campagne is het stimuleren van loopbaanontwikkeling in de sector Dierhouderij via social media. Door ontwikkelingen zoals stijgende werkdruk, automatisering en het feit dat we langer moeten doorwerken, is het belangrijk dat werknemers gezond en gemotiveerd blijven. De persoonlijke en ook professionele ontwikkeling van werknemers is hierbij een essentieel onderdeel. De campagne is een initiatief van sociale partners CNV Vakmensen, COBK, FNV Agrarisch Groen, LLTB, LTO Nederland, LTO Noord, POV en ZLTO.

Loopbaancheck
Centraal in de campagne staat de loopbaancheck. Met de loopbaancheck krijgen werknemers meer inzicht in hun motivatie, kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden. Samen met een loopbaancoach maak je een persoonlijk actieplan. Hiermee kunnen werknemers meer uitdaging uit hun huidige functie halen. Je krijgt praktische tips hoe je je werk nog beter kunt doen. Het stimuleren van loopbaanontwikkeling bij werknemers levert ook voordelen op voor werkgevers. Gezonde en gemotiveerde werknemers zijn namelijk productiever, hebben meer werkplezier en ervaren minder werkstress. De loopbaancheck is kosteloos voor werknemers in de sector Dierhouderij.

Klik hier informatie over ‘Groeien in je werk’ en de loopbaancheck.

Fonds Colland Arbeidsmarkt
De campagne ‘Groeien in je werk’ is een initiatief van sociale partners en wordt mede mogelijk gemaakt door het fonds Colland Arbeidsmarkt. Dit is het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector Agrarisch en Groen. Het fonds draagt bij aan thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, imago & instroom en veiligheid & gezondheid. Vanuit Colland Arbeidsmarkt wordt een veelheid aan projecten en activiteiten gefinancierd dat gericht is op het stimuleren van een gezonde en toekomstbestendige arbeidsmarkt in de agrarische en groene sectoren.

Vragen over de campagne of de loopbaancheck? Neem contact op met projectleiders Margreet Verkerk via margreet.verkerk@actor.nl en/of Elte Palm via elte.palm@actor.nl en 088-329 20 30