Nieuws

#vitalehoveniers gestart om werknemers vitaal en vakkundig te houden

In januari 2023 is het project #vitalehoveniers gestart. Het doel is het verbeteren van de vitaliteit van hoveniers en de ontwikkeling van het vak. Door uitstroom, uitval, onvoldoende instroom en goed personeelsbeleid is het belangrijk om aandacht te besteden aan het behoud van huidige werknemers en de instroom van nieuwe vakmensen. In samenwerking met het fonds Colland Arbeidsmarkt zijn sociale partners CNV Vakmensen, FNV Agrarisch Groen en Brancheorganisatie VHG het project #vitalehoveniers gestart.

Platform vitalehoveniers.nl

Centraal in dit project staat het platform vitalehoeveniers.nl. Op deze website is er een divers aanbod aan (gratis) trainingen en opleidingen voor mensen in de sector of mensen die in de sector willen werken. Ook zijn er programma’s zoals ‘Sterk in je Werk’ waarin je je eigen regie en persoonlijk leiderschap kunt ontwikkelen. Verder vind je informatie over de seniorenregeling en Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) en praktische tips over wat je als werknemer, werkgever of als collega’s kunt doen om vitaal te blijven in het werk. De website wordt aangejaagd door content op sociale kanalen zoals Instagram en Facebook. Het doel hiervan is het activeren en begeleiden van de doelgroep naar het aanbod op vitalehoveniers.nl

Fonds Colland Arbeidsmarkt

#vitalehoveniers is een initiatief van sociale partners in de Hovenierssector en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het fonds Colland Arbeidsmarkt. Dit is het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector Agrarisch en Groen. Het fonds draagt bij aan thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, imago & instroom van veiligheid & gezondheid. Vanuit Colland Arbeidsmarkt wordt een veelheid aan projecten en activiteiten gefinancierd gericht op het stimuleren van een gezonde en toekomstbestendig arbeidsmarkt in de agrarische en groene sectoren.

Meer informatie vindt u op: https://www.vitalehoveniers.nl   

Gerelateerd nieuws

Hoveniers
4 juli 2023

Aanmelden Webinar Regeling Vervroegde Uittreden (RVU) Hoveniers 27 juli 2023

Wilt u weten wat de RVU regeling inhoudt? En wat de gevolgen en mogelijkheden zijn in relatie tot het loon en uw pensioenopbouw? Op donderdag 27 juli organiseert Colland Arbeidsmarkt en BPL Pensioen, in samenwerking met sociale partners in de Hoveniersbranche hierover een webinar.

Lees meer
Lees meer over Aanmelden Webinar Regeling Vervroegde Uittreden (RVU) Hoveniers 27 juli 2023