Nieuws

Welke voordelen levert de loopbaancheck op voor bedrijven en werknemers in de Dierhouderij?

Door ontwikkelingen zoals stijgende werkdruk, automatisering en het feit dat we langer moeten doorwerken, is het belangrijk dat werknemers gezond en gemotiveerd blijven. De persoonlijke en ook professionele ontwikkeling van medewerkers is hierbij een essentieel onderdeel.

Met de loopbaancheck van Colland Arbeidsmarkt kunnen medewerkers in de Dierhouderij snel inzicht krijgen in hun kwaliteiten, ontwikkelmogelijkheden binnen het vakgebied en hoe zij gezond tot aan hun pensioen kunnen blijven werken. Samen met een eigen loopbaancoach gaan medewerkers aan de slag met een persoonlijk actieplan.

Voordelen 
Het helpt de medewerkers te weten wie ze zijn, wat ze te bieden hebben en wat ze willen bereiken. Als je medewerkers zich gesteund voelen in hun ontwikkeling, verbetert dit vaak hun motivatie en kan dit de band met jouw bedrijf versterken. Voor jou als werkgever levert dit gemotiveerde en goed functionerende medewerkers op!

In de flyer vind je de link naar de website met meer informatie, voorwaarden en het aanvragen van de loopbaancheck. Er is een flyer gemaakt speciaal voor werkgevers (klik hier) en voor werknemers (klik hier).

Colland Arbeidsmarkt
Deze loopbaancheck wordt gefinancierd door Colland Arbeidsmarkt en is gratis voor medewerkers in de sector Dierhouderij. De loopbaancheck is onderdeel van de campagne Groeien in je werk en is een initiatief van sociale partners CNV Vakmensen, COBK, FNV Agrarisch Groen, LLTB, LTO Nederland, LTO Noord, POV en ZLTO.

Gerelateerd nieuws

Glastuinbouw
18 april 2024

Glastuinbouwbedrijf BioVerbeek over werkplezier: “Zonder medewerkers zijn we nergens”

Bij glastuinbouwbedrijf BioVerbeek in Velden staat aandacht voor de medewerkers voorop. Daarom steken de ondernemers, die zijn aangesloten bij Sazas, veel tijd en energie in het beperken van de werkdruk en het vergroten van het werkplezier van hun mensen. Bijvoorbeeld door hen te vragen naar hun mening, in gesprek te gaan en regelmatig iets extra's te doen, vertelt Lowie in VanColland Magazine.

Lees meer
Lees meer over Glastuinbouwbedrijf BioVerbeek over werkplezier: “Zonder medewerkers zijn we nergens”
Algemeen
16 april 2024

Agrarische sector lanceert arbeidsmarktplatform en campagne om personeel te trekken

Alle agrarische sectoren hebben op 16 april samen het arbeidsmarktplatform Beter Uitzicht gelanceerd om werkzoekenden te enthousiasmeren voor een functie in land- en tuinbouw. Op het platform vinden bezoekers inspiratieverhalen van mensen die de overstap al maakten, een keuzehulp die hen naar passende functies wijst en een vacaturebank. Het platform en de campagne worden gefinancierd door LTO Noord en Colland Arbeidsmarkt.

Lees meer
Lees meer over Agrarische sector lanceert arbeidsmarktplatform en campagne om personeel te trekken
Glastuinbouw
27 maart 2024

Nieuwe website Kasgroeit: Hét startpunt voor leren en ontwikkelen in de Glastuinbouw

De website van Kasgroeit is volledig vernieuwd. Kasgroeit.nl is dé centrale plek voor werkgevers en werknemers in de glastuinbouw die zich willen ontwikkelen. De website biedt een actueel overzicht van opleidingen en cursussen in de sector. Via de agenda blijf je op de hoogte van relevante activiteiten. Ook organiseert Kasgroeit regelmatig interessante workshops bij jou in de regio. En dat kosteloos voor werkgevers en werknemers in de glastuinbouw!

Lees meer
Lees meer over Nieuwe website Kasgroeit: Hét startpunt voor leren en ontwikkelen in de Glastuinbouw