Mijn sector

Glastuinbouw

“Wij staan voor goede arbeidsvoorwaarden zodat werknemers veilig, gezond en flexibel kunnen werken. Ook ondersteunen wij werkgevers met scholing en personeelsbeleid”.

In de Glastuinbouw ondersteunen wij werkgevers en werknemers in de sector bij thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, imago, instroom en veilig werken. De subsidieregelingen en projecten die hieruit voortkomen zijn een initiatief van sociale partners CNV Vakmensen, FNV Agrarisch Groen, Glastuinbouw Nederland, LLTB, LTO Nederland, LTO Noord, Plantum en ZLTO.

Scholing en ontwikkeling voor werknemers? Vraag subsidie aan
Hoe kunnen werknemers zich met kennis van zaken voor het bedrijf inzetten? En gemotiveerd en gezond aan de slag blijven? Dat kan met een opleiding, cursus of training. Bekijk hier de mogelijkheden en maak gebruik van een aantrekkelijke subsidie. Meer informatie over de voorwaarden en vergoeding, lees je hieronder.
Meer informatie

Subsidieregelingen Glastuinbouw

  • Subsidieregeling Employabilitybudget

Speciaal voor werknemers in de sector glastuinbouw zijn er employabilitybudgets beschikbaar. Met een employabilitybudget krijg je een financiële vergoeding voor een cursus of opleiding die je naast je werk wilt volgen. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling HBO-opleidingen Glastuinbouw

Aan de slag met een HBO-opleiding in de Glastuinbouw? Vraag dan een subsidieregeling aan. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling Cursussen

Een cursus of opleiding volgen om je kennis en vaardigheden binnen je werkveld verder te ontwikkelen? Vraag dan een subsidieregeling voor cursussen aan. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling BBL-opleidingen

Aan de slag in de agrarische of groene sector? Volg dan een BBL-opleiding. Met een BBL-opleiding kom je direct in dienst. Of misschien werk je al in de sector. Je volgt naast je werk nog een of twee dagen een opleiding. De duur van de opleiding hangt af van het niveau. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling seniorenregeling

Gezond en met plezier werken tot aan de AOW leeftijd? De seniorenregeling maakt het mogelijk voor oudere werknemers om 20% minder te werken met behoud van 90% van het brutoloon. Klik hier voor meer informatie.

Kasgroeit, de plek waar mensen groeien en leren in de glastuinbouw
Als een van de belangrijkste sectoren van de Nederlandse economie, vindt Kasgroeit dat de glastuinbouwsector een plek is waar aandacht moet zijn voor de groei van medewerkers. Alleen dan kunnen bedrijven succesvol blijven in de sterk veranderende omgeving. Kasgroeit helpt HR-professionals, leidinggevenden en medewerkers verder. Hoe zorg jij dat je alle ontwikkelingen bijbeent? Hoe kijk je aan tegen leren en welke (kleine) stappen kun je zetten? Waar begin je? Kasgroeit helpt je op weg.
Meer informatie

Nieuws over de sector glastuinbouw

Glastuinbouw
18 september 2023

Zelforganiserende teams zetten onze medewerkers in hun kracht

Bunnik Plants is een creatieve en innovatieve potplantenkwekerij uit Bleiswijk. Medewerkers worden gestimuleerd zich te ontwikkelen. Dat levert ook voordelen op voor de organisatie. VanColland sprak met Liza van Zanten (HR-Manager) naar hun zelfsturend model waar teamspirit, ondernemerschap en professionaliteit centraal staat.

Lees meer
Lees meer over Zelforganiserende teams zetten onze medewerkers in hun kracht
Glastuinbouw
5 juli 2023

Instroomleeftijd seniorenregeling glastuinbouw verhoogd naar 63 jaar

De seniorenregeling biedt oudere werknemers de mogelijkheid om 80% te werken tegen 90% van het loon en met pensioenopbouw. Deelname aan de regeling is in de afgelopen jaren hard gegroeid en naar verwachting zet deze groei zich de komende tijd door. Vanwege het verhogen van de AOW-leeftijd is de looptijd van de regeling de afgelopen jaren langer geworden. Hierdoor zijn de kosten van de regeling gestegen.

Lees meer
Lees meer over Instroomleeftijd seniorenregeling glastuinbouw verhoogd naar 63 jaar
Glastuinbouw
22 maart 2023

Subsidieregeling employabilitybudget Glastuinbouw treedt in werking

Vanaf 1 januari 2023 is de subsidieregeling employabilitybudget Glastuinbouw in werking getreden. Speciaal voor werknemers in de sector glastuinbouw zijn er employabilitybudgets beschikbaar. Met een employabilitybudget krijg je een financiële vergoeding voor een cursus of opleiding die je naast je werk wilt volgen.

Lees meer
Lees meer over Subsidieregeling employabilitybudget Glastuinbouw treedt in werking