Mijn sector

Glastuinbouw

“Wij staan voor goede arbeidsvoorwaarden zodat werknemers veilig, gezond en flexibel kunnen werken. Ook ondersteunen wij werkgevers met scholing en personeelsbeleid”.

In de Glastuinbouw ondersteunen wij werkgevers en werknemers in de sector bij thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, imago, instroom en veilig werken. De subsidieregelingen en projecten die hieruit voortkomen zijn een initiatief van sociale partners CNV Vakmensen, FNV Agrarisch Groen, Glastuinbouw Nederland, LLTB, LTO Nederland, LTO Noord, Plantum en ZLTO. Kijk hieronder voor onze subsidieregelingen. Hulp nodig bij subsidieaanvraag? Klik hier

Scholing en ontwikkeling voor werknemers? Vraag subsidie aan
Hoe kunnen werknemers zich met kennis van zaken voor het bedrijf inzetten? En gemotiveerd en gezond aan de slag blijven? Dat kan met een opleiding, cursus of training. Bekijk hier de mogelijkheden en maak gebruik van een aantrekkelijke subsidie. Meer informatie over de voorwaarden en vergoeding, lees je hieronder.
Meer informatie

Subsidieregelingen Glastuinbouw

  • Subsidieregeling Employabilitybudget

Speciaal voor werknemers in de sector glastuinbouw zijn er employabilitybudgets beschikbaar. Met een employabilitybudget krijg je een financiële vergoeding voor een cursus of opleiding die je naast je werk wilt volgen. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling HBO-opleidingen Glastuinbouw

Aan de slag met een HBO-opleiding in de Glastuinbouw? Vraag dan een subsidieregeling aan. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling Cursussen

Een cursus of opleiding volgen om je kennis en vaardigheden binnen je werkveld verder te ontwikkelen? Vraag dan een subsidieregeling voor cursussen aan. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling seniorenregeling

Gezond en met plezier werken tot aan de AOW leeftijd? De seniorenregeling maakt het mogelijk voor oudere werknemers om 20% minder te werken met behoud van 90% van het brutoloon. Klik hier voor meer informatie.

Kasgroeit, de plek waar mensen groeien en leren in de glastuinbouw
Als een van de belangrijkste sectoren van de Nederlandse economie, vindt Kasgroeit dat de glastuinbouwsector een plek is waar aandacht moet zijn voor de groei van medewerkers. Alleen dan kunnen bedrijven succesvol blijven in de sterk veranderende omgeving. Kasgroeit helpt HR-professionals, leidinggevenden en medewerkers verder. Hoe zorg jij dat je alle ontwikkelingen bijbeent? Hoe kijk je aan tegen leren en welke (kleine) stappen kun je zetten? Waar begin je? Kasgroeit helpt je op weg.
Meer informatie

Nieuws over de sector glastuinbouw

Glastuinbouw
18 april 2024

Glastuinbouwbedrijf BioVerbeek over werkplezier: “Zonder medewerkers zijn we nergens”

Bij glastuinbouwbedrijf BioVerbeek in Velden staat aandacht voor de medewerkers voorop. Daarom steken de ondernemers, die zijn aangesloten bij Sazas, veel tijd en energie in het beperken van de werkdruk en het vergroten van het werkplezier van hun mensen. Bijvoorbeeld door hen te vragen naar hun mening, in gesprek te gaan en regelmatig iets extra's te doen, vertelt Lowie in VanColland Magazine.

Lees meer
Lees meer over Glastuinbouwbedrijf BioVerbeek over werkplezier: “Zonder medewerkers zijn we nergens”
Algemeen
16 april 2024

Agrarische sector lanceert arbeidsmarktplatform en campagne om personeel te trekken

Alle agrarische sectoren hebben op 16 april samen het arbeidsmarktplatform Beter Uitzicht gelanceerd om werkzoekenden te enthousiasmeren voor een functie in land- en tuinbouw. Op het platform vinden bezoekers inspiratieverhalen van mensen die de overstap al maakten, een keuzehulp die hen naar passende functies wijst en een vacaturebank. Het platform en de campagne worden gefinancierd door LTO Noord en Colland Arbeidsmarkt.

Lees meer
Lees meer over Agrarische sector lanceert arbeidsmarktplatform en campagne om personeel te trekken
Glastuinbouw
27 maart 2024

Nieuwe website Kasgroeit: Hét startpunt voor leren en ontwikkelen in de Glastuinbouw

De website van Kasgroeit is volledig vernieuwd. Kasgroeit.nl is dé centrale plek voor werkgevers en werknemers in de glastuinbouw die zich willen ontwikkelen. De website biedt een actueel overzicht van opleidingen en cursussen in de sector. Via de agenda blijf je op de hoogte van relevante activiteiten. Ook organiseert Kasgroeit regelmatig interessante workshops bij jou in de regio. En dat kosteloos voor werkgevers en werknemers in de glastuinbouw!

Lees meer
Lees meer over Nieuwe website Kasgroeit: Hét startpunt voor leren en ontwikkelen in de Glastuinbouw