Mijn sector

Groen, Grond en Infrastructuur

“Werken in de sector Groen, Grond en infrastructuur (GGI) is werken in een uitdagende sector en draagt bij aan een duurzame toekomst. Wij vinden het daarom belangrijk dat onze werknemers gezond, veilig en met plezier kunnen werken.”

In de sector GGI ondersteunen wij werkgevers en werknemers in de sector bij thema’s zoals scholing en ontwikkeling, veilig werken en de uitstroom van oudere werknemers. De subsidieregelingen en projecten die hieruit voortkomen zijn een initiatief van sociale partners CNV Vakmensen, Cumela, FNV Agrarisch Groen en HZC. Kijk hieronder voor onze subsidieregelingen. Hulp nodig bij subsidieaanvraag? Klik hier

Subsidieregelingen Groen, Grond en Infrastructuur

  • Subsidieregeling BBL-opleiding

Voor sommige BBL-opleidingen is een praktijktraining noodzakelijk. Hiervoor kun je subsidie aanvragen. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling (uitgebreide) Seniorenregeling

Gezond en met plezier werken tot aan de AOW leeftijd? De seniorenregeling maakt het mogelijk voor oudere werknemers om minimaal 20% minder te werken met behoud van 90% van het brutoloon. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling T-rijbewijs

Voor het besturen van landbouwtrekkers, grondverzetmachines en zelfrijdende werktuigen is een T-rijbewijs wettelijk verplicht. Sociale partners in de agrarische en groene sectoren vinden het belangrijk dat de veiligheid op bedrijven wordt ondersteund. Klik hier voor meer informatie.

Nieuws over de sector Groen, Grond en Infrastructuur

Algemeen
20 maart 2024

“Deelname aan het Colland Arbeidsmarktonderzoek is een investering in de toekomst van je bedrijf en de sector”

Inzicht in de arbeidsmarkt van de agrarische en groene sectoren is van groot belang om effectief beleid te voeren en de uitdagingen van arbeidsmarktkrapte aan te pakken. Colland Arbeidsmarkt voert daarom elke twee jaar een uitgebreid onderzoek uit onder werkgevers in deze sectoren.

Lees meer
Lees meer over “Deelname aan het Colland Arbeidsmarktonderzoek is een investering in de toekomst van je bedrijf en de sector”
Algemeen
24 januari 2024

Hoe de juiste medewerkers aantrekken en behouden? Doe mee aan het Colland Arbeidsmarktonderzoek 2024!

Het aantrekken en behouden van de juiste werknemers is een grote uitdaging. Colland Arbeidsmarkt zet zich samen met werkgevers- en werknemersorganisaties in voor een effectief en actief arbeidsmarktbeleid om hiermee aan de slag te gaan. Om de juiste inzichten te verkrijgen, voert het bestuur Colland Arbeidsmarkt tweejaarlijks een grootschalig onderzoek uit onder bedrijven in de agrarische en groene sectoren.

Lees meer
Lees meer over Hoe de juiste medewerkers aantrekken en behouden? Doe mee aan het Colland Arbeidsmarktonderzoek 2024!
Groen Grond en Infrastructuur
9 januari 2024

Cao-video: Zo gebruik je WW-uitkering onwerkbaar weer

Is het te droog, te nat of ligt er sneeuw, waardoor het werk stagneert? Dan kun je als werkgever een beroep doen op de WW-uitkering onwerkbaar weer. Hoe het werkt, leggen we uit in deze animatie.

Lees meer
Lees meer over Cao-video: Zo gebruik je WW-uitkering onwerkbaar weer