Mijn sector

Groen, Grond en Infrastructuur

“Werken in de sector Groen, Grond en infrastructuur (GGI) is werken in een uitdagende sector en draagt bij aan een duurzame toekomst. Wij vinden het daarom belangrijk dat onze werknemers gezond, veilig en met plezier kunnen werken.”

Scholing en ontwikkeling voor werknemers? Vraag subsidie aan
In de sector GGI ondersteunen wij werkgevers en werknemers in de sector bij thema’s zoals scholing en ontwikkeling, veilig werken en de uitstroom van oudere werknemers. De subsidieregelingen en projecten die hieruit voortkomen zijn een initiatief van sociale partners CNV Vakmensen, Cumela, FNV Agrarisch Groen en HZC. Kijk hieronder voor onze subsidieregelingen. Hulp nodig bij subsidieaanvraag? Klik hier

Subsidieregelingen Groen, Grond en Infrastructuur

  • Subsidieregeling BBL-opleiding

Voor sommige BBL-opleidingen is een praktijktraining noodzakelijk. Hiervoor kun je subsidie aanvragen. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling (uitgebreide) Seniorenregeling

Gezond en met plezier werken tot aan de AOW leeftijd? De seniorenregeling maakt het mogelijk voor oudere werknemers om minimaal 20% minder te werken met behoud van 90% van het brutoloon. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling T-rijbewijs

Voor het besturen van landbouwtrekkers, grondverzetmachines en zelfrijdende werktuigen is een T-rijbewijs wettelijk verplicht. Sociale partners in de agrarische en groene sectoren vinden het belangrijk dat de veiligheid op bedrijven wordt ondersteund. Klik hier voor meer informatie.

Nieuws over de sector Groen, Grond en Infrastructuur

Groen Grond en Infrastructuur
14 juni 2023

Positieve reacties na afloop webinar loonstrook Groen Grond en Infrastructuur

Op dinsdag 6 juni 2023 organiseerde Colland Arbeidsmarkt in samenwerking met sociale partners (CNV Vakmensen, Cumela, FNV Agrarisch Groen en Vakvereniging HZC) in de Groen Grond en Infrastructuur (GGI) een webinar over de loonstrook. De loonstrook bevat veel verschillende onderdelen met lastige woorden. Het is daarom voor werknemers soms moeilijk te begrijpen wat er precies staat. Sociale partners vinden het daarom belangrijk om werknemers hierover te informeren.

Lees meer
Lees meer over Positieve reacties na afloop webinar loonstrook Groen Grond en Infrastructuur
Bloembollengroothandel
13 juni 2023

Instroom van nieuwe medewerkers en het beter positioneren van onze sector

Op dit moment wordt druk gewerkt aan het ontwikkelen van het trainee­ ship voor een agrarische toekomst. Het traineeship moet laten zien wat de sector allemaal te bieden heeft. En moet zorgen voor een nieuwe instroom van medewerkers, op de korte en lange termijn. Wij vroegen projectleider Robert Veenstra van LTO Noord voor wie het traineeship bedoeld is en hoe het in zijn werk gaat.

Lees meer
Lees meer over Instroom van nieuwe medewerkers en het beter positioneren van onze sector
Bloembollengroothandel
28 november 2022

Colland Arbeidsmarktonderzoek 2022: stijging aantal werknemers in loondienst

Het Colland Arbeidsmarktonderzoek is een tweejaarlijks onderzoek dat in opdracht van het bestuur van Colland Arbeidsmarkt wordt uitgevoerd. Het onderzoek geeft een actueel beeld van de trends en ontwikkelingen in de agrarische en groene sectoren op het gebied van de arbeidsmarkt. Afgelopen jaar deden 5.600 bedrijven mee. Uit het onderzoek blijkt dat het aantal bedrijven in de sector is gegroeid, evenals het aantal werknemers in loondienst. Het ziekteverzuim is licht gedaald ten opzichte van 2019. Bovendien is het ruim lager dan het ziekteverzuim in de gehele Nederlandse arbeidsmarkt.

Lees meer
Lees meer over Colland Arbeidsmarktonderzoek 2022: stijging aantal werknemers in loondienst