Subsidieregelingen

Subsidieregeling BBL-opleidingen Groen, Grond en Infrastructuur

Aan de slag in de agrarische of groene sector? Volg dan een BBL-opleiding. Met een BBL-opleiding kom je direct in dienst. Of misschien werk je al in de sector. Je volgt naast je werk nog een of twee dagen een opleiding. De opleiding volg je op niveau 2, 3 of 4. De duur hangt af van het niveau.

Aanvragen subsidie
Hoe kunnen werknemers zich met kennis van zaken voor het bedrijf inzetten? En gemotiveerd en gezond aan de slag blijven? Dat kan met een opleiding, cursus of training. Bekijk hier de mogelijkheden en maak gebruik van een aantrekkelijke subsidie. Meer informatie over de voorwaarden en vergoeding, lees je hieronder.
Vraag hier je subsidie aan!

Vergoeding

Voor bedrijven die de cao Groen, Grond en Infrastructuur toepassen, zijn er twee subsidies waarop je aanspraak kunt maken. De eerste subsidie is voor noodzakelijke praktijktrainingen voor BBL’ers in de sector. Doet een werknemer een BBL-opleiding op niveau 2 of 3 én volgt hij of zij hiervoor een noodzakelijke extra praktijktraining? Dan kan jouw bedrijf een bijdrage van vijftig procent van de kosten krijgen, met een maximum van € 1500,- per werknemer per jaar.

Er is nog een tweede subsidie. Volgt een werknemer in de cumelasector de BBL-opleiding Machinist Grondverzet bij het Soma College, dan kun je daarvoor een extra subsidie krijgen van € 1200,- per jaar.

Je kunt van beide subsidies gebruik maken. Dit betekent dat je maximaal € 2700,- aan subsidie ontvangt als je de factuur voor de extra praktijktrainingen bij het Soma College hebt betaald en aan de voorwaarden voldoet. De factuur kun je in 1 aanvraag bij CAS indienen.

Voorwaarden

  • De subsidie is beschikbaar voor werknemers die een BBL-opleiding op niveau 2 of 3 volgen.
  • De praktijktraining moet gevolgd zijn bij een van de volgende organisaties:
    • SOMA College
    • Aeres TECH (voorheen PTC+ Ede)
    • IPC Groene Ruimte
    • Regionaal trainings- en examencentrum Fa. Wagemakers Oudenbosch (uitgevoerd namens het Markiezaatcollege)

Lees de volledige voorwaarden in de downloads hieronder.

Downloads

Vragen of hulp?

Voor inhoudelijk vragen over subsidieaanvraag of declaraties, klik hier voor onze hulppagina.