Mijn sector

Hoveniers

“Gezondheid, plezier en de ontwikkeling van werknemers is waar het om draait in onze sector.”

In de sector Hoveniers ondersteunen wij werkgevers en werknemers bij thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, imago, instroom en vervroegd uittreden van oudere werknemers. De subsidieregelingen en projecten die hieruit voortkomen zijn een initiatief van sociale partners CNV Vakmensen, FNV Agrarisch Groen en de Koninklijke VHG.

Scholing en ontwikkeling voor werknemers? Vraag subsidie aan
Hoe kunnen werknemers zich met kennis van zaken voor het bedrijf inzetten? En gemotiveerd en gezond aan de slag blijven? Dat kan met een opleiding, cursus of training. Bekijk hier de mogelijkheden en maak gebruik van een aantrekkelijke subsidie. Meer informatie over de voorwaarden en vergoeding, lees je hieronder.
Meer informatie

Subsidieregelingen Hoveniers

  • RVU Hoveniers

Is het werk moeilijk vol te houden tot je pensioen? De sector hoveniers heeft een speciale regeling getroffen zodat oudere werknemers die lange tijd in een uitvoerende functie hebben gewerkt, eerder kunnen stoppen met werken. Hiermee kan je als werknemer de periode tot aan de AOW overbruggen. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling voor cursussen

Een cursus of opleiding volgen om de kennis en vaardigheden van je werknemers binnen het werkveld verder te ontwikkelen? Vraag dan een subsidieregeling voor cursussen aan. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling BBL-opleidingen

Aan de slag in de agrarische of groene sector? Met een BBL-opleiding komen werknemers direct in dienst. Ook voor werknemers die al in de sector werken. Je volgt naast je werk nog een of twee dagen een opleiding. De duur van de opleiding hangt af van het niveau. Klik hier voor meer informatie.

  • VHG-Brancheopleiding

Een VHG-brancheopleiding voor je werknemers in de sector Hoveniers? Vraag dan een subsidieregeling aan. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling employabilitybudget

Speciaal voor werknemers in de sector hoveniers zijn er employabilitybudgets beschikbaar. Met een employabilitybudget krijg je een financiële vergoeding voor een cursus of opleiding die je naast je werk wilt volgen. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling seniorenregeling

Je werknemers gezond en met plezier aan het werk houden tot aan de AOW leeftijd? De seniorenregeling maakt het mogelijk voor oudere werknemers om 20% minder te werken met behoud van 90% van het brutoloon. Klik hier voor meer informatie.

Nieuws over de sector Hoveniers

Hoveniers
4 juli 2023

Aanmelden Webinar Regeling Vervroegde Uittreden (RVU) Hoveniers 27 juli 2023

Wilt u weten wat de RVU regeling inhoudt? En wat de gevolgen en mogelijkheden zijn in relatie tot het loon en uw pensioenopbouw? Op donderdag 27 juli organiseert Colland Arbeidsmarkt en BPL Pensioen, in samenwerking met sociale partners in de Hoveniersbranche hierover een webinar.

Lees meer
Lees meer over Aanmelden Webinar Regeling Vervroegde Uittreden (RVU) Hoveniers 27 juli 2023