Mijn sector

Hoveniers

“Gezondheid, plezier en de ontwikkeling van werknemers is waar het om draait in onze sector.”

In de sector Hoveniers ondersteunen wij werkgevers en werknemers bij thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, imago, instroom en vervroegd uittreden van oudere werknemers. De subsidieregelingen en projecten die hieruit voortkomen zijn een initiatief van sociale partners CNV Vakmensen, FNV Agrarisch Groen en de Koninklijke VHG. Kijk hieronder voor onze subsidieregelingen. Hulp nodig bij subsidieaanvraag? Klik hier

Scholing en ontwikkeling voor werknemers? Vraag subsidie aan
Hoe kunnen werknemers zich met kennis van zaken voor het bedrijf inzetten? En gemotiveerd en gezond aan de slag blijven? Dat kan met een opleiding, cursus of training. Bekijk hier de mogelijkheden en maak gebruik van een aantrekkelijke subsidie. Meer informatie over de voorwaarden en vergoeding, lees je hieronder.
Meer informatie

Subsidieregelingen Hoveniers

  • RVU Hoveniers

Is het werk moeilijk vol te houden tot je pensioen? De sector hoveniers heeft een speciale regeling getroffen zodat oudere werknemers die lange tijd in een uitvoerende functie hebben gewerkt, eerder kunnen stoppen met werken. Hiermee kan je als werknemer de periode tot aan de AOW overbruggen. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling voor cursussen

Een cursus of opleiding volgen om de kennis en vaardigheden van je werknemers binnen het werkveld verder te ontwikkelen? Vraag dan een subsidieregeling voor cursussen aan. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling BBL-opleidingen

Aan de slag in de agrarische of groene sector? Met een BBL-opleiding komen werknemers direct in dienst. Ook voor werknemers die al in de sector werken. Je volgt naast je werk nog een of twee dagen een opleiding. De duur van de opleiding hangt af van het niveau. Klik hier voor meer informatie.

  • VHG-Brancheopleiding

Een VHG-brancheopleiding voor je werknemers in de sector Hoveniers? Vraag dan een subsidieregeling aan. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling employabilitybudget

Speciaal voor werknemers in de sector hoveniers zijn er employabilitybudgets beschikbaar. Met een employabilitybudget krijg je een financiële vergoeding voor een cursus of opleiding die je naast je werk wilt volgen. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling seniorenregeling

Je werknemers gezond en met plezier aan het werk houden tot aan de AOW leeftijd? De seniorenregeling maakt het mogelijk voor oudere werknemers om 20% minder te werken met behoud van 90% van het brutoloon. Klik hier voor meer informatie.

Nieuws over de sector Hoveniers

Hoveniers
22 maart 2024

NetwerkZes genomineerd voor SAN Accenten 2023 met Groeien door Groen Experience

Colland Arbeidsmarkt en de Sectorcommissie Hoveniers zijn verheugd met de nominatie van NetwerkZes voor de SAN Accenten 2023. Deze nominatie is te danken aan de campagne Groeien door Groen Experience. De campagne is gefinancierd door het fonds Colland Arbeidsmarkt en is een initiatief van sociale partners in de hovenierssector.

Lees meer
Lees meer over NetwerkZes genomineerd voor SAN Accenten 2023 met Groeien door Groen Experience
Algemeen
20 maart 2024

“Deelname aan het Colland Arbeidsmarktonderzoek is een investering in de toekomst van je bedrijf en de sector”

Inzicht in de arbeidsmarkt van de agrarische en groene sectoren is van groot belang om effectief beleid te voeren en de uitdagingen van arbeidsmarktkrapte aan te pakken. Colland Arbeidsmarkt voert daarom elke twee jaar een uitgebreid onderzoek uit onder werkgevers in deze sectoren.

Lees meer
Lees meer over “Deelname aan het Colland Arbeidsmarktonderzoek is een investering in de toekomst van je bedrijf en de sector”
Algemeen
24 januari 2024

Hoe de juiste medewerkers aantrekken en behouden? Doe mee aan het Colland Arbeidsmarktonderzoek 2024!

Het aantrekken en behouden van de juiste werknemers is een grote uitdaging. Colland Arbeidsmarkt zet zich samen met werkgevers- en werknemersorganisaties in voor een effectief en actief arbeidsmarktbeleid om hiermee aan de slag te gaan. Om de juiste inzichten te verkrijgen, voert het bestuur Colland Arbeidsmarkt tweejaarlijks een grootschalig onderzoek uit onder bedrijven in de agrarische en groene sectoren.

Lees meer
Lees meer over Hoe de juiste medewerkers aantrekken en behouden? Doe mee aan het Colland Arbeidsmarktonderzoek 2024!