Mijn sector

Hoveniers

“Gezondheid, plezier en de ontwikkeling van werknemers is waar het om draait in onze sector.”

In de sector Hoveniers ondersteunen wij werkgevers en werknemers bij thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, imago, instroom en vervroegd uittreden van oudere werknemers. De subsidieregelingen en projecten die hieruit voortkomen zijn een initiatief van sociale partners CNV Vakmensen, FNV Agrarisch Groen en de Koninklijke VHG.

Scholing en ontwikkeling voor werknemers? Vraag subsidie aan
Hoe kunnen werknemers zich met kennis van zaken voor het bedrijf inzetten? En gemotiveerd en gezond aan de slag blijven? Dat kan met een opleiding, cursus of training. Bekijk hier de mogelijkheden en maak gebruik van een aantrekkelijke subsidie. Meer informatie over de voorwaarden en vergoeding, lees je hieronder.
Meer informatie

Subsidieregelingen Hoveniers

  • RVU Hoveniers

Is het werk moeilijk vol te houden tot je pensioen? De sector hoveniers heeft een speciale regeling getroffen zodat oudere werknemers die lange tijd in een uitvoerende functie hebben gewerkt, eerder kunnen stoppen met werken. Hiermee kan je als werknemer de periode tot aan de AOW overbruggen. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling voor cursussen

Een cursus of opleiding volgen om de kennis en vaardigheden van je werknemers binnen het werkveld verder te ontwikkelen? Vraag dan een subsidieregeling voor cursussen aan. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling BBL-opleidingen

Aan de slag in de agrarische of groene sector? Met een BBL-opleiding komen werknemers direct in dienst. Ook voor werknemers die al in de sector werken. Je volgt naast je werk nog een of twee dagen een opleiding. De duur van de opleiding hangt af van het niveau. Klik hier voor meer informatie.

  • VHG-Brancheopleiding

Een VHG-brancheopleiding voor je werknemers in de sector Hoveniers? Vraag dan een subsidieregeling aan. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling employabilitybudget

Speciaal voor werknemers in de sector hoveniers zijn er employabilitybudgets beschikbaar. Met een employabilitybudget krijg je een financiële vergoeding voor een cursus of opleiding die je naast je werk wilt volgen. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling seniorenregeling

Je werknemers gezond en met plezier aan het werk houden tot aan de AOW leeftijd? De seniorenregeling maakt het mogelijk voor oudere werknemers om 20% minder te werken met behoud van 90% van het brutoloon. Klik hier voor meer informatie.

Nieuws over de sector Hoveniers

Algemeen
23 november 2023

Ervaringen met de RVU-regeling in de Hovenierssector: Een Interview met Frans Martens

Frans Martens is een voormalig leidinggevende in het hoveniersvak die na 12 jaar besloot gebruik te maken van de RVU-regeling. Frans heeft een rijke ervaring in zowel het bedrijfsleven als de groene sector. In dit artikel deelt hij graag zijn inzichten over het belang van de RVU-regeling en het genieten van het leven na een actieve loopbaan.

Lees meer
Lees meer over Ervaringen met de RVU-regeling in de Hovenierssector: Een Interview met Frans Martens
Algemeen
17 november 2023

Infomeer je medewerkers over de vertrouwenspersoon

Je medewerkers kunnen op het werk te maken krijgen met agressie en geweld, seksuele intimidatie, pesten en discriminatie. Volgens de Arbowet ben je verplicht je medewerkers hiertegen te beschermen. Hiervoor dien je als werkgever een actief beleid te voeren. Het aanstellen van een vertrouwenspersoon kan hier een onderdeel van zijn. Als je in jouw bedrijf geen eigen vertrouwenspersoon ter beschikking hebt of de voorkeur geeft aan een externe vertrouwenspersoon, dan kun je dit via Stigas regelen. Dit is voor de medewerkers in de sector glastuinbouw, open teelten, groen grond en infra of hoveniers

Lees meer
Lees meer over Infomeer je medewerkers over de vertrouwenspersoon
Algemeen
16 november 2023

Hoveniers- en groenvoorzieningsbedrijven aan de slag met pilot #vitalehoveniers

De eerste 12 deelnemers aan de pilot #vitalehoveniers zijn aan de slag! De bedrijven hebben inmiddels in beeld waar ze aan gaan werken met een vernieuwende aanpak om het werk in het bedrijf gezonder en plezieriger te maken. Aandacht van zowel medewerkers als werkgevers gaat zorgen voor succes. 

Lees meer
Lees meer over Hoveniers- en groenvoorzieningsbedrijven aan de slag met pilot #vitalehoveniers