Mijn sector

Dierhouderij

“Ons doel is gelukkige werknemers en werkgevers en een gezonde en toekomstbestendige arbeidsmarkt”.

In de Dierhouderij ondersteunen wij werkgevers en werknemers in de sector bij thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, instroom en loopbaanontwikkeling. De subsidieregelingen en projecten die hieruit voortkomen zijn een initiatief van sociale partners CNV, FNV Agrarisch Groen, COBK, LTO Noord, LTO Nederland, LLTB, POV en ZLTO. Kijk hieronder voor onze subsidieregelingen. Hulp nodig bij subsidieaanvraag? Klik hier

Scholing en ontwikkeling voor werknemers? Vraag subsidie aan
Hoe kunnen werknemers zich met kennis van zaken voor het bedrijf inzetten? En gemotiveerd en gezond aan de slag blijven? Dat kan met een opleiding, cursus of training. Bekijk hier de mogelijkheden en maak gebruik van een aantrekkelijke subsidie. Meer informatie over de voorwaarden en vergoeding, lees je hieronder.
Meer informatie

Subsidieregelingen Dierhouderij

  • Subsidieregeling loopbaancheck

Wil jij ontdekken: Wat jou motiveert? Wat jouw kwaliteiten zijn? Hoe jij je persoonlijk en professioneel verder kunt ontwikkelen? Hoe je je werk nog beter en met plezier kunt doen? Of je gezond tot aan je pensioen kunt blijven werken? Vraag dan nu kosteloos de loopbaancheck aan! Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling T-rijbewijs

Voor het besturen van landbouwtrekkers, grondverzetmachines en zelfrijdende werktuigen is een T-rijbewijs wettelijk verplicht. Sociale partners in de agrarische en groene sectoren vinden het belangrijk dat de veiligheid op bedrijven wordt ondersteund. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling seniorenregeling

Gezond en met plezier werken tot aan de AOW leeftijd? De seniorenregeling maakt het mogelijk voor oudere werknemers om 20% minder te werken met behoud van 90% van het brutoloon. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling BBL-opleidingen

Aan de slag in de agrarische of groene sector? Volg dan een BBL-opleiding. Met een BBL-opleiding kom je direct in dienst. Of misschien werk je al in de sector. Je volgt naast je werk nog een of twee dagen een opleiding. De duur van de opleiding hangt af van het niveau. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling Scholingsvouchers

Jezelf omscholen naar een andere functie? Vanwege het fysiek zware werk of omdat je je door wilt ontwikkelen? Met een Scholingsvouchers krijg je een individueel budget waarmee je een cursus of opleiding kan volgen voor een nieuwe functie binnen of buiten het bedrijf. Klik hier voor meer informatie.

  • Subsidieregeling cursussen

Een cursus of opleiding volgen om je kennis en vaardigheden binnen je werkveld verder te ontwikkelen? Vraag dan een subsidieregeling voor cursussen aan. Klik hier voor meer informatie.

Nieuws over de sector dierhouderij

Algemeen
4 maart 2025

Doe mee aan de pilot ‘Leidinggeven op de Agrarische Werkvloer’

Veel agrarische bedrijven groeien, medewerkers die al jaren in dienst zijn groeien vaak door naar een leidinggevende rol. De kennis en kunde van het vak en de werkzaamheden hebben ze goed onder de knie. Het leidinggeven aan collega’s komt er ‘even’ bij. En dat is nog niet zo makkelijk. Dit voorjaar start daarom de pilot ‘Leidinggeven op de agrarische werkvloer’.

Lees meer
Lees meer over Doe mee aan de pilot ‘Leidinggeven op de Agrarische Werkvloer’
Algemeen
24 februari 2025

Bart de Zwart start 1 april als bestuursadviseur bij Colland Arbeidsmarkt

Per 1 april verwelkomen we Bart de Zwart als bestuursadviseur bij Colland Arbeidsmarkt. Hij brengt veel ervaring mee op het gebied van wetenschappelijk en beleidsonderzoek, beleidsadvies en ondersteuning van sectorale organisaties. Bart volgt Elly Fokke op, die na 17 jaar als adviseur voor het bestuur en de sectorcommissies afscheid neemt.

Lees meer
Lees meer over Bart de Zwart start 1 april als bestuursadviseur bij Colland Arbeidsmarkt
Algemeen
13 februari 2025

Ziekteverzuim agrarische en groene sector blijft stabiel

Het totale verzuim in de eerste twee ziektejaren 2024 is bijna gelijk aan vorig jaar en komt uit op 5,23%. In 2023 bedroeg dit 5,25%. Rekening houdend met deelherstel ligt het percentage in 2024 op 4,48% (in 2023 was dit 4,50%).

Lees meer
Lees meer over Ziekteverzuim agrarische en groene sector blijft stabiel