
Meer verantwoordelijkheid bij medewerkers draagt bij aan onze groeiambitie
Meer verantwoordelijkheid bij medewerkers draagt bij aan onze groeiambitie.
“Een goede samenwerking tussen werkgevers en werknemers is essentieel. Met onze regelingen en projecten dragen wij bij aan het verbeteren van de de productiviteit en de veiligheid in de sector.”
In de sector Open Teelten Boomkwekerij ondersteunen wij werkgevers en werknemers in de sector bij thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, scholing en ontwikkeling en uitstroom oudere werknemers. De subsidieregelingen en projecten die hieruit voortkomen zijn een initiatief van sociale partners CNV Vakmensen, FNV Agrarisch Groen, KAVB, NFO, Anthos en LTO Nederland.
De subsidieregelingen en projecten in de sector Open Teelten Boomkwekerij worden mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit het fonds Colland Arbeidsmarkt.
Voor het besturen van landbouwtrekkers, grondverzetmachines en zelfrijdende werktuigen is een T-rijbewijs wettelijk verplicht. Sociale partners in de agrarische en groene sectoren vinden het belangrijk dat de veiligheid op bedrijven wordt ondersteund. Hiervoor is subsidie beschikbaar. Klik hier voor meer informatie.
Gezond en met plezier werken tot aan de AOW leeftijd? De seniorenregeling maakt het mogelijk voor oudere werknemers om 20% minder te werken met behoud van 90% van het brutoloon. Klik hier voor meer informatie.
Een cursus of opleiding volgen? Vraag dan een subsidieregeling voor cursussen aan. Klik hier voor meer informatie.
Jezelf omscholen naar een andere functie? Vanwege het fysiek zware werk of omdat je je door wilt ontwikkelen? Met een Scholingsvouchers krijg je een individueel budget waarmee je een cursus of opleiding kan volgen voor een nieuwe functie binnen of buiten het bedrijf. Klik hier voor meer informatie.
Meer verantwoordelijkheid bij medewerkers draagt bij aan onze groeiambitie.
Op dit moment wordt druk gewerkt aan het ontwikkelen van het trainee ship voor een agrarische toekomst. Het traineeship moet laten zien wat de sector allemaal te bieden heeft. En moet zorgen voor een nieuwe instroom van medewerkers, op de korte en lange termijn. Wij vroegen projectleider Robert Veenstra van LTO Noord voor wie het traineeship bedoeld is en hoe het in zijn werk gaat.
Het Colland Arbeidsmarktonderzoek is een tweejaarlijks onderzoek dat in opdracht van het bestuur van Colland Arbeidsmarkt wordt uitgevoerd. Het onderzoek geeft een actueel beeld van de trends en ontwikkelingen in de agrarische en groene sectoren op het gebied van de arbeidsmarkt. Afgelopen jaar deden 5.600 bedrijven mee. Uit het onderzoek blijkt dat het aantal bedrijven in de sector is gegroeid, evenals het aantal werknemers in loondienst. Het ziekteverzuim is licht gedaald ten opzichte van 2019. Bovendien is het ruim lager dan het ziekteverzuim in de gehele Nederlandse arbeidsmarkt.